⊱✿CadburyKu✿⊰

Assalamualaikum and AnnyeongAlhamdulillah masih bernafas disaat iniMulakan hari anda dengan senyuman yang ikhlasTERIMA KASIH YA ALLAH

PerSaHabAtaN, RaKAn, kaWaN i LoVe yOU So mUCh

ASSALAMUALAIKUM W.B.T ^.^

Hai si cantik, si kacak semua :) , how your day today ? I hope the day you are in a cheerful and happy ^_^ .. Macam dah lama je tak update entry baru kat blog kesayangan aku nie >.< *bukan 'macam' tapi memang -,- .. Al-maklumlah hidup sebagai seorang student nie memang busy memanjang lah jawap nye *bajet bajet busy je aku nie -..- #Boooooooooo ramai-ramai dekat aku cepat,muehehehe .. Hari nie macam bersemangat waja dalam hati, limpa, paru-paru, jantung aku untuk mengupdate entry baru untuk korang semua =D.. *cepat bawak air, jajan, nasi semua depan lappy :) ~ HAPPY READING ALL ~

Sahabat, datang dan pergi. Betulkah? Sahabat yang sejati, mencari dan dicari. Benarkah?
Nilaikan hati kita, benarkah kita bersahabat dengan semua orang disekeliling kita kerana "ikatan persahabatan diatas tali Allah" ataupun "kepentingan hidup semata-mata". Jangan salahkan Tuhan jika diakhirat kelak kita dihukum kerana "ikatan persahabatan"
  • Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak…  
  • Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak…
  • Kawan tu bukan macam main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang...
  • Kawan tu bukan macam PAMPERS. Dah pakai pastu buang…
  • Kawan tu bknnya macam BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…
  • Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul... 
  • Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru…
Mendoakan sahabat baik semasa hayatnya ataupun matinya. Doakanlah kesejahteraan dan kejayaan saudara2 sebagaimana kita mendoakan untuk diri kita sendiri. Sabda Rasulullah s.a.w: “Apabila seorang itu mendoakan untuk saudaranya di kala tidak berhadapan dengannya, maka berkatalah malaikat:Kamu pun menerima sebagaimana doamu itu” (H.R Muslim.)

Hayatilah maksud hadith ini :)
“Bertemankan si pembuat haruman, walaupun kita tidak meramu wangian, namun harum aromanya tersebar jua, bertemankan si pembuat besi, walaupun tidak menempa besi, percikan baranya terkena jua”
 Banyak benda yang aku nak kongsikan tapi cukup kot sampai sini jee entry kita,sebab nanti ade pulak yang tertidur air liur jatuh kat keyboard tu kan =P # Bagi senyum sikit muka tu wahai kawan hoii ;) .. Walaupun kita jauh, aku harap persahabatan kita still macam dulu okay :) InsyaALLAH., Dan ingat "Kenangan Sentiasa Bersama Kita" ...Sejauh mana kita pergi, kenangan yang kita ukirkan walaupun sesaat itu sangatlah bermakna.. | I'LL MISS YOU GUYS <3 | | TAKE CARE | | GOOD LUCK IN YOUR LIFE DEAR |  
 Ehhhhhhh kejab-kejab, mia baru tukar lagu baru *tak berapa nak baru jugak lah lagu tu -,-                                                                            ~ENJOY THE MUSIC OKAY ^.^ ~   
I LOVE MY FRIENDS SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MUCH, MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
| Click image to view larger image | My Friends :) |  

Terima Kasih Kerana Baca Entry Yang Tidak Seberapa Ini,Sudah Terjah Boleh Follow Pulak Kankan..

2 Click And Smile:

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

Kevin Collins said...

Hi. I really enjoyed my brief visit on your site and I’ll be sure to be back for more.
Can I contact your through your email?

Please email me back.

Thanks!
Kevin
kevincollins1012 gmail.com